Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/70/175570/agnesafg.se/public_html/wordpress/wp-settings.php on line 18 » Blog Archive » Krönika i Rodeo 1/08, om modefoto

Krönika i Rodeo 1/08, om modefoto

aag

Man kan se på en modebild på åtminstone två sätt. Antingen tycker man att den ska visa upp kläder, tydliga plagg som läsaren helst ska kunna promenera iväg och köpa samma eftermiddag (»You don’t look to Vogue to pop the bubble. It is not just there to create desires, but to sell, sell, sell«, som Anna Wintour sa nån gång).

Eller så tycker man bilden på något sätt ska handla om mode, vilket sannolikt innefattar kläder, visst, men där det centrala ändå är att en idé förmedlas snarare än att det enkelt går att införskaffa den exakta outfitten.

Vilket inte verkar vara speciellt prioriterat idag… [klicka på bilden för att läsa som pdf.]

Leave a Reply