Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/70/175570/agnesafg.se/public_html/wordpress/wp-settings.php on line 18 » Blog Archive » Tips v.24, DN 12/6

Tips v.24, DN 12/6

BLOGG

Sylvassa lustifikationer

Om det är något textformat som gör sig på internet så är fåniga nyheter med touch av gift. The Awl är det senaste amerikanska exemplet på detta. Den görs av två snubbar som tidigare jobbat på nyhets/skvaller/nöjessajten Gawker och erbjuder ständig distraktion från sånt man borde göra. Det kan vara bildtexthumor till bilder från Vita husets flickr-sida, det kan vara en fulländad sågning av Malcolm Gladwells senaste viktigheter i New Yorker. Höhöhö-humor när den är som smartast.

The Awl. Uppdateras dagligen på www.theawl.com.

BOK

Tung sommarläsning

Om man börjar på del ett i kanadensaren Steven Eriksons megaopus ”The Malazan books of the fallen” ungefär nu, kan man ha turen att vara klar till att sista delen kommer i augusti. Då har man avverkat ungefär 8000 sidor intrikat världsbyggande och försökt hålla reda på ungefär lika många gestalter. Belöningen är något av de absolut bästa som skrivits i genren. Inte minst i form av den feminism som genomsyrar allt.

”Toll the hounds” del åtta i ”The Malazan books of the fallen” av Steven Erikson. Ute nu.

CD

Drömtechno

Om man absolut måste hålla på och läsa in nationalitet i musik så skulle Axel Willner mycket väl passa in i en svensk försommarnatt. Annars låter det han gör under namnet The Field precis lika bra i halvliggande ställning vid Medelhavet eller i en soffa på valfri technohall i Berlin. På nya skivan ”Yesterday and today” fortsätter det svepande fluffet från hans förra ”From here we go sublime”, men ibland letar sig lite mer rakt dansgolv in.

”Yesterday and today” med The Field. Ute nu.

Leave a Reply